تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
Ipv4 و Ipv6 چه تفاوت‌هایی باهم دارند؟

Ipv4 و Ipv6 چه تفاوت‌هایی باهم دارند؟

سه شنبه 18 آبان 1400
13:19
اطلاع مگ

 

 

جالب است بدانید IP (آی‌پی) یا IP address مخفف عبارت Internet Protocol address بوده که به اعداد دارای قاعده که راحت به شبکه متصل می‌شوندگفته می شود. IP درواقع یک شماره شناسایی شخصی برای برقراری ارتباط تحت شبکه است که با آن دستگاه‌های مختلف از یکدیگر شناسایی می‌شوند. حتی اگر دو یا سه دستگاه شخصی وجود داشته باشند که قرار باشد با یکدیگر یک شبکه را تشکیل دهند و با یکدیگر ارتباط داشته باشند، نیاز است که هر یک از آن‌ها یک IP خصوصی داشته باشند. اگر تعداد این دستگاه‌ها بیشتر شود و در نقاط مختلف دنیا پخش شوند، به‌جای شبکه داخلی، یک شبکه‌ی بین‌المللی مانند اینترنت در اختیار داریم.

در اینترنت درونی هم برای برقراری ارتباط با سرور نیاز بهAddress  IP است چرا که انتقال تمامی داده‌های اینترنتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر از طریق IP انجام می‌پذیرد. بدون وجود IP دستگاه‌ها قادر به ایجاد ارتباط و انتقال داده نخواهند بود.

IP به دو نسخه‌ی IPv4 و IPv6 تقسیم می‌شود که در ادامه‌ی مقاله به ویژگی‌های هر دو می‌پردازیم.

IPv4

IPv4  تکنولوژی زیربنایی برای اتصال انواع کامپیوتر ها مانند سرور های اختصاصی پر سرعت است. زمانی که یک دستگاه به اینترنت متصل می‌شود (کامپیوتر شخصی، مک بوک، گوشی هوشمند یا دستگاه‌های دیگر)، یک IP منحصربه‌فرد به آن دستگاه اختصاص داده می‌شود. در ابتدا که استانداردهای شبکه وب تعریف شد از اعدادی بر مبنای ۳۲ بیت برای ایجاد اعداد IP استفاده شد که همان IPv4 یا Internet Protocol version است، در این نسخه که هم‌اکنون نیز در حال استفاده است؛ از ترکیب اعداد بر مبنای ۳۲ بیت نهایتاً تا سقف ۴.۳ میلیارد (۴,۲۹۴,۹۶۷,۲۹۶) آی‌پی قابل استفاده است.

 

IPv6

 

IPv6  ششمین نسخه از IP اینترنت و جانشین IPv4 است. در واقع IPv6 به‌طور یکسان با IPv4 عمل می‌کند و آدرس IP منحصربه‌فرد برای کامپیوتر‌ها و دستگاه‌های فعال در اینترنت را فراهم می‌کند تا ارتباط به خوبی برقرار گردد. با این حال تفاوت‌های IPv4 و IPv6 زیاد است.

با توجه به ۳۲ بیتی بودن IPv4، این آی‌پی می‌تواند از ۳۲^۲ تا ۴.۲۹ میلیارد IP را پوشش دهد. در ابتدای شکل‌گیری شبکه جهانی اینترنت تعداد IP address  ۴.۳ میلیارد رقمی بود که گمان نمی‌رفت به انتهای ظرفیت خود برسد اما با گذشت زمان و با گسترش فعالیت‌های تحت وب و لزوم اتصال کامپیوترهای مختلف به اینترنت سبب شد که تحقیقات بر روی نسل جدیدی از IP ها شروع بشود.

این کار پژوهشی زمانی دیگر در قالب مدل ۵ ارائه شد که فقط جنبه‌ی آزمایشی داشت اما با آمدن نسخه‌ی ۶ از IP‌ مسئله‌ی محدود شدن تقریباً برای همیشه حل شد چراکه در این سری از IP ها شماره‌ها بر مبنای ۱۲۸ بیت در نظر گرفته شده که نتیجه‌ی بسیار قابل‌توجه‌ای همراه خود داشت.

انتقال داده از IPv4 به IPv6 در بسیاری جهات از دید کاربران مخفی است و توسط شرکت‌های ارتباطی و سرورها انجام می‌شود. اکثر سیستم‌ عامل‌ها نیز از IPv6 پشتیبانی می‌کنند اما IPv6 هنوز در دوران اولیه و ابتدایی خود به سر می‌برد و از نظر مسائل امنیتی دچار ضعف و اشکالات است که می‌تواند منجر به یک آشفتگی عظیم در دنیای جهانی اینترنت بشود. هیچ‌کس اطمینان ندارد که این انتقال چقدر ممکن است هزینه‌‌‌ی گزاف به همراه داشته باشد و یا چقدر طول خواهد کشید اما در کل تغییر کاربری از آی‌پی‌های نسخه ۴ به آی‌پی‌های نسخه ۶ می‌تواند آینده‌ی وب را تضمین کند.


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 2235 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به اطلاع مگ است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|